+31 (0)6-20504017     |      info@rijnlandhoeve.nl

Rijnlandhoeve

Tolsestraat 29
4043 KB Opheusden

+31 (0)6 – 20 50 40 17
info@rijnlandhoeve.nl


KvK: 664 182 75
BTW: NL 00 21 87 927 B 21
Bank: NL82 RABO 0311 1341 30

 

Diagnostisch traject

Herken jij dat knagende gevoel dat er iets met je paard aan de hand is, maar je er geen vinger op kunt leggen wat het is?

Onderbuikgevoel

Ondanks dat er geen hele duidelijke signalen zijn, heb je al langere tijd het gevoel dat er iets niet helemaal oké is. Het beeld is niet zo duidelijk dat je ermee naar de dierenarts kunt voor bijvoorbeeld een kreupelheidsonderzoek. In je omgeving heb je al meerdere mensen om advies gevraagd, maar niemand lijkt jouw gevoel te herkennen. Je stalgenoten vinden dat je overdrijft en dat er niets aan de hand is. Maar tóch vertelt je onderbuikgevoel je dat er iets niet klopt.

Misschien is je paard wat stijf bij het opstarten, snel gespannen, narrig bij het opzadelen of aansingelen, wil hij slecht stilstaan bij het opstappen of loopt hij van je weg als je hem komt halen in de weide of paddock.

Onderliggend probleem

Paarden zijn vluchtdieren, die van nature enorm hun best doen om zo lang mogelijk te verbergen waar ze last van hebben, omdat dat in de natuur nu eenmaal betekent dat ze niet zullen overleven. Met die informatie in je achterhoofd, kun je je voorstellen dat ook deze ogenschijnlijk kleine signalen wel degelijk een teken kunnen zijn van een onderliggend probleem.

Uit ervaring weet ik hoe frustrerend het kan zijn om er geen vinger op te kunnen leggen wat jouw paard mankeert, met niemand om je heen die je lijkt te begrijpen of te kunnen helpen. Ik begrijp als geen ander hoe radeloos je je voelt. Je hebt al zoveel geprobeerd. Nog steeds heb je geen oplossing gevonden die jouw paard écht verder helpt. Mega frustrerend! Je wilt je paard zó graag helpen, maar HOE?!

Ik kan jou de verdere frustratie van deze zoektocht besparen! Het is mijn missie om zoveel mogelijk paarden en ruiters te helpen om moeiteloos en met plezier te kunnen presteren. Dat kan alleen met een fit en vrolijk paard. En om dat te bereiken, is de allerbelangrijkste eerste stap dat jij je gevoel volgt en hierop actie kunt ondernemen. En daar kan ik je bij helpen.

Diagnostisch traject

Het diagnostisch traject starten we met een uitgebreide intake bij jou op locatie. Tijdens deze intake bekijken we het paard op stand en in beweging aan de hand, aan de longe, en afhankelijk van de situatie en de klacht eventueel ook onder het zadel. Verder bekijken en bespreken we uitgebreid het management en alle overige zaken rondom jouw paard die invloed kunnen hebben op zijn welzijn en gezondheid. Van daaruit stuur ik je door naar de juiste professionals binnen mijn netwerk die je gaan helpen op het gebied van diagnostiek en behandeling.

Pas met een duidelijke diagnose kun je een zinvol revalidatieplan opstellen die realistisch en eerlijk is, aangepast aan de mogelijkheden van jouw paard.

Ben jij ook klaar met symptoom bestrijden en wil je nu eindelijk een lange termijn oplossing? Neem direct contact met me op via onderstaande button om een afspraak te maken voor het intakegesprek!