+31 (0)6-20504017     |      info@rijnlandhoeve.nl

Rijnlandhoeve

Tolsestraat 29
4043 KB Opheusden

+31 (0)6 – 20 50 40 17
info@rijnlandhoeve.nl


KvK: 664 182 75
BTW: NL 00 21 87 927 B 21
Bank: NL82 RABO 0311 1341 30

 

Ervaringen

Ik geloof dat het voor iedereen mogelijk is om met plezier en in harmonie met je paard te kunnen rijden, ongeacht met welk type paard en welk doel de ruiter hierbij voor ogen heeft. Of je nu recreatieruiter bent of wedstrijdambities hebt, op een correcte en gezonde manier samenwerken met je paard is voor iedereen belangrijk.

 

Het is mijn passie om mensen hierbij te helpen, zodat zij het plezier in het werken met hun paard (terug)vinden, en het paard ook met plezier met de ruiter kan en wil werken. Vanuit een fijne samenwerking ontstaat altijd groei, passend bij jouw persoonlijke ambities. Het is prachtig om onderdeel van dit proces te mogen zijn en de vooruitgang hierin te mogen volgen!

Profile

Marieke en Donna
⭐⭐⭐⭐⭐

Via de lezingen van Mireille den Hoed van Takt Academy ben ik steeds meer geïnteresseerd geraakt in dressuurtraining gericht op de verticale en horizontale balans. Helaas heb ik zelf op dit moment geen paard waar ik dressuur mee kan rijden, dus ik zocht een plek om op een ander paard op deze manier te kunnen leren rijden. En dat kon bij Marieke, op de mooie, lieve en duidelijke Donna! Sinds oktober 2020 rijd ik nu regelmatig lessen op Donna, en daar leer ik heel erg veel van.

De technische en logische aanpak spreekt me enorm aan. Het begint bij het paard verticaal in balans krijgen, dan volgt de aanleuning en dan pas kan de horizontale balans volgen. Marieke legt alles heel duidelijk uit, niet alleen WAT het resultaat moet zijn zoals veel instructeurs doen, maar vooral ook HOE je daar komt. En Donna is een fantastische leermeester, die je duidelijk laat voelen of je het goed doet of niet.

Naast de balans van het paard werken we ook veel aan mijn eigen balans en zit. Marieke heeft ook hier heel veel kennis over, en kan verschillende hulpmiddelen inzetten om je de juiste balans te laten voelen, zoals verlichte zit, een elastische band aan de beugels, zitten op een balletje etc. Ik heb nu eindelijk het gevoel, na een jaar of 35, dat ik van mijn stoelzit aan het afkomen ben… 🙂

En tot slot komt Marieke ook bij mij om mij te helpen met mijn jonge paard, met grondwerk en het werken richting zadelmak maken. Ook hierbij leer ik veel van haar heldere en logische aanpak, en zeer ruime ervaring met jonge paarden.

In het algemeen vind ik Marieke’s stijl van lesgeven heel prettig. Rustig, duidelijk en eerlijk, ze laat je enthousiast weten als het goed is, maar ook op een vriendelijke manier als het niet goed is, en hoe het dan beter kan.

Kortom, ik ben superblij dat ik bij Marieke kon gaan lessen, ik hoop dat ik nog veel meer op Donna kan leren, en dat Marieke mij ooit met mijn eigen paard kan gaan lesgeven!

Nena Verwoert en Rebel
⭐⭐⭐⭐⭐

Na een jaar geen les te hebben gehad miste ik de uitdaging in het rijden. Daarnaast zocht ik iemand die niet alleen oog had voor de ruiter maar vooral voor het paard en het welzijn van het paard.

Sinds ik bij Marieke les ervaar ik veel meer uitdaging en heb ik een doel tijdens het rijden. Daarnaast heb ik veel kennis gekregen over het belang van rechtrichten en loopt Rebel recht en veel meer ontspannen. Rebel had nooit plezier in het rijden en stribbelde altijd tegen als ze naar de bak moest. De laatste tijd moet ik haar inhouden als we richting de bak lopen, zo enthousiast is ze!

Ik vind de samenwerking met Marieke super fijn, ze is rustig en luistert goed. Wat ik erg fijn vind, is dat Marieke altijd uitlegt waarom ze iets vindt of doet. Hierdoor snap ik zelf beter wat ik doe en welke gevolgen dit heeft. Dit heb ik altijd gemist bij vorige instructeurs.

Monique vd Broek en Belize
⭐⭐⭐⭐⭐

Ik ben via mijn bekapper bij Marieke terecht gekomen. Ik had mijn paard toen nog niet zo lang en zocht een instructeur die bij mij paste qua rijden. Vanuit vriendelijkheid en met geduld, maar wel duidelijk. Ik heb geen wedstrijdambities, maar wil wel graag dat mijn paard goed loopt en haar lijf op de juiste manier gebruikt, zonder dat ik in mijn eigen valkuilen blijf stappen. En daar helpt Marieke me bij; sinds ik bij haar les is mijn paard beter gaan lopen, met meer ontspanning in haar lijf en veel meer in balans, want ze was erg scheef. Haar bespiering is hierdoor ook verbeterd.

Ik vind het superfijn werken met Marieke, ze is rustig, duidelijk en heeft geduld. Ze kan mij steeds dat beetje extra laten geven wat dan het verschil maakt. Ze kijkt altijd naar wat goed is voor het paard en dat is heerlijk lessen!

Myrthe Reede en Olaf
⭐⭐⭐⭐⭐

Ik ken Marieke al langer en was op zoek naar een nieuwe trainster die mij kon helpen met mijn paard Olaf. Hij gaf geen gehoor aan mijn hulpen, maar ging in protest door stil te staan. Daardoor kon ik niet alleen rijden, maar alleen met hulp van iemand in de bak. Daarnaast had ik het idee dat hij niet recht was. Omdat Marieke ook bezig is met balans training heb ik haar eerst uitgenodigd om eens mee te kijken.

Marieke’s hulp gaf eigenlijk al heel snel resultaat. Na ongeveer 2 a 3 lessen kon ik alleen rijden. Iets wat in 1 jaar nog niet gelukt was! Hierin zijn we gaan werken met een stappenplan en duidelijkheid voor Olaf. Daarnaast zijn we bezig met hem rechtrichten omdat hij teveel gewicht heeft op zijn rechterschouder (en daardoor zijn gewicht verkeerd verdeeld). Ook dit pakt hij supersnel op wat hele mooie resultaten geeft.

Ik vind de samenwerking met Marieke super fijn. Ze geeft duidelijke uitleg en kijkt naar harmonie tussen paard en ruiter. Je moet het immers samen doen! Ik ben dan ook super blij en trots dat ik haar erbij heb gevraagd en we in zo’n korte tijd al zo’n vooruitgang hebben geboekt. Ik merk zowel met rijden als in de gehele omgang dat Olaf zich beter voelt, en nog belangrijker is dat onze band daardoor wordt versterkt!

Joyce Nuijten en Boyd
⭐⭐⭐⭐⭐

Marieke en ik hebben elkaar leren kennen op een revalidatiestal waar zij al jaren trainde en de instructeurs opleiding deed en waar ik destijds werkte en ook een opleiding volgde. We hadden gelijk een klik door onze enorme drive voor een betere paardenwelzijn, “alles voor de paardjes”!

Ik was toen en ben nog steeds enorm onder de indruk van de revalidatie die zij doorlopen heeft met haar merrie Highness die een flinke blessure had, waar zelfs dierenartsen en onze osteopaat vraagtekens bij hadden. Maar zij deed het!!!

Ik les al wat langer bij Marieke, maar inmiddels zijn mijn paarden ook bij haar thuis gehuisvest. Dit is voor mijn paarden en voor mij de beste keus geweest; samen zorgen voor de paarden, welzijn boven alles en de beste hulp die ik me kan wensen bij mijn 2 revalidatie paarden. Vanwege mijn achtergrond is biomechanisch correcte training niet nieuw voor mij, maar ik merkte dat Boyd rechtsachter buiten de massa gaat en vind het fijn om iemand te hebben die meekijkt en meedenkt over hoe ik hem nu het beste kan trainen/opbouwen en een check te hebben op wat ik voel. En even die extra ogen of handigheid als ze opstapt op een van mijn paarden. Even aanvoelen of we op dezelfde lijn zitten vind ik ook een enorme toevoeging. Het resultaat is dat ik denk ik als ruiter gegroeid ben. Ik zeg wel eens paardrijden is keihard aan jezelf werken, de drive om de beste versie van je zelf te worden voor je paard. Hierbij helpt Marieke enorm en maakt je op een positieve manier bewust.

Ik kan alleen maar zeggen dat ik enorm blij ben met Marieke op gebied van fysieke training/instructie maar ook haar visie op gezond paarden houden en positieve drive voor een betere paardenwereld. Je gunt ieder paard een instructrice als Marieke 😉😅

Jessica Vos en Imko
⭐⭐⭐⭐⭐

Marieke is een klant van mij en al pratend over mijn paard kwam ik tot conclusie dat ik Marieke eens mee wilde laten kijken naar de mogelijkheden voor mijn paard qua training. Ik heb pas een paar lessen gehad, maar ben echt heel enthousiast over de aanpak van Marieke. Ze kan alles heel positief brengen en ondanks dat de training voor mij (en mijn paard) heel nieuw is weet ze het zo uit te leggen dat het voor iedereen te begrijpen is. Dat is ook een kunst! Ik zie mijn paard na een paar weken heel erg verbeteren in het gebruik van zijn lijf, het struikelen wordt minder en hij wordt sterker. Ik ben benieuwd wat de toekomst gaat brengen!