+31 (0)6-20504017     |      info@rijnlandhoeve.nl

Blessurevrij trainen

Leer hoe je blessures bij jouw paard kunt voorkomen, zonder eerst hoge dierenarts rekeningen te betalen als leergeld. Ben jij klaar om alles te leren dat hiervoor van belang is? 

Actie!

Normaal €99, voor jou slechts €69

Leer altijd en overal

Volg de cursus gemakkelijk waar je maar wilt via je pc/laptop en via de app

12

Bespaar geld

 Bespaar geld op dierenartkosten door te leren hoe je blessurevrij traint

7

Praktijk

Ga meteen aan de slag in de praktijk met waardevolle oefeningen

Herken jij je in het volgende?

Sta je wel eens bij de stal, kijkend naar je paard, en vraag je je af of je alles goed doet? Of je genoeg weet over voeding, verzorging, en training om je paard echt gelukkig en gezond te houden?

 

Beleef je momenten van angst bij het zien van een kleine misstap of wanneer je paard net niet helemaal zuiver stapt, bang dat het een teken kan zijn van een blessure of erger, en voel je je machteloos over wat je moet doen?

 

Voel je je overweldigd door de zee van adviezen en meningen van stalgenoten, trainers, en online forums, en weet je niet meer welk advies te volgen voor het welzijn van je paard?

 

Betrap je jezelf erop dat je tijdens de training met je paard steeds dezelfde routines herhaalt, je afvragend of dit wel de juiste manier is, of dat er een effectievere aanpak bestaat om je paard te trainen en om zo blessures te voorkomen?

En wil je graag...

…een fit en vrolijk paard dat ook op lange termijn gezond blijft, vol energie en levenslust?

…een diepe, vertrouwde band opbouwen met jouw paard, waarbij jullie samen rijden met veel plezier en met weinig moeite?

…uitgebreide kennis vergaren over alles wat je kunt doen om jouw paard blij en gezond te maken en te houden, met praktische tips en inzichten?

zelfverzekerd jouw eigen pad kiezen in de verzorging en training van jouw paard, zodat je niet langer afhankelijk bent van de uiteenlopende meningen van anderen?

Blessurevrij trainen

Online cursus
99
69
 • 11 videolessen
 • Bonus module Ruiterbalans
 • Voor altijd toegang
 • BONUS: Gratis feedback
 • BONUS: Whatsapp Community

Na de cursus...

✨ Ben jij meester in het herkennen van het correcte lichaamsgebruik van je paard en waarom dit cruciaal is voor zowel hun gezondheid als prestaties.

 

✨ Ken jij de essentiële basisvoorwaarden die nodig zijn voor effectieve training, en praktische technieken om deze naadloos te bereiken.

 

✨ Weet jij welke oefeningen die je direct kunt toepassen, de band en de vaardigheden van zowel jou als je paard zullen verbeteren.

 

✨ Voorkom jij overbelasting en blessures bij je paard door een diep begrip van correcte trainingstechnieken.

 

✨ Heb jij veel meer vertrouwen en kennis opbouwen, waardoor je precies weet wat te doen en waarom tijdens elke trainingssessie.

Waarom deze cursus uniek is

Krijg les van een ervaren trainer

Ontdek de essentie van meer dan een decennium aan ervaring en uitgebreide kennis, verzameld uit talloze cursussen en opleidingen, die ik nu met jou deel

Extreem veel waarde

Profiteer van ongekende waarde tegen een verrassend betaalbare prijs. De kosten voor deze volledige cursus zijn zelfs minder dan een enkele les, terwijl het je toegang biedt tot een schat aan informatie die verder gaat dan wat ik in één les zou kunnen overbrengen

Laagdrempelig

Deze cursus is makkelijk te volgen inclusief direct toepasbare oefeningen. Met slechts een kleine tijdsinvestering van een paar uur kun je al aanzienlijke vooruitgang boeken

Deze cursus is perfect voor jou wanneer je...

✔️ Een paard hebt of traint, of als je van plan bent om in de toekomst te gaan trainen en je wilt voorbereiden met de juiste kennis over effectieve trainingstechnieken.

 

 

✔️ Geïnteresseerd bent in het leren voorkomen van blessures bij je paard, zodat jullie samen een lang, gezond en zorgeloos kunnen blijven rijden.

 

 

✔️ Ongeacht je niveau of ervaring – of je nu recreatief rijdt of op hoog niveau – geen specifieke voorkennis vereist om van deze cursus te profiteren. Deze cursus biedt waardevolle inzichten en technieken voor zowel beginnende als gevorderde ruiters.

 

 

In deze cursus leer je de cruciale vaardigheden om je paard te trainen in het juiste gebruik van zijn lichaam, een essentieel aspect voor elke ruiter in elke discipline. Het is een voortdurend proces dat centraal staat in de ontwikkeling van zowel ruiter als paard. Schrijf je in en begin aan een reis van voortdurende verbetering en dieper begrip van paardentraining.

Zo werkt de cursus

De cursus bestaat uit verschillende modules met bijbehorende videolessen. In deze lessen wordt aan de hand van een presentatie en met behulp van plaatjes alles uitgebreid uitgelegd. Je kunt dus luisteren én meekijken. Daarnaast worden er oefeningen uitgelegd met behulp van videobeelden.

 

 • Verken diverse modules met uitgebreide videolessen.
 • Leer met heldere presentaties en illustraties, zowel visueel als auditief.
 • Oefen met praktische technieken, gedemonstreerd in duidelijke videobeelden.
 • Ontgrendel vanaf 8 december de volledige cursus door op “koop” te klikken.
 • Bekijk alle video’s op je eigen tempo, met in totaal ongeveer 1,5 uur aan kijkmateriaal.
 • Word lid van de Whatsapp Community vanaf 8 december voor extra interactie en ondersteuning.
 • Geniet van onbeperkte toegang tot de cursus, bekijk de video’s zo vaak als je wilt.
rijnlandhoeve-blessurevrij-trainen1

Hi! Ik ga jou helpen

Ik ben Marieke, een toegewijde paardentrainster met een diepe passie voor het welzijn en de correcte training van paarden. Mijn ervaring begon al op jonge leeftijd en werd verder gevormd door de uitdagingen en successen met mijn eigen pony’s, zoals Maroussia en Othello. Mijn reis met Othello, die kampte met hoefkatrolontsteking, was een cruciaal keerpunt dat me naar biomechanisch correcte trainingsmethoden leidde.

 

Mijn kennis en vaardigheden zijn versterkt door intensieve trainingen, zoals bij Antoine de Bodt, en mijn opleiding tot revalidatietrainer bij Equicare Plus. Dit traject culmineerde in mijn diploma als TAKT instructeur, waarmee ik gespecialiseerd ben in de technische en biomechanische aspecten van paardentraining.

 

Wat mij onderscheidt als instructrice is mijn holistische benadering, gericht op de fysieke en mentale gezondheid van het paard. Ik leg een sterke nadruk op verticale balans en activiteit, aspecten die cruciaal zijn voor een gezonde training en het voorkomen van blessures. Mijn ervaring, gecombineerd met mijn diepe empathie voor paarden en mijn toewijding aan continue ontwikkeling, maakt mij een betrouwbare gids voor iedereen die streeft naar een harmonieuze en gezonde relatie met hun paard.

Bonussen

Alleen deze week gelden er super toffe Early Bird bonussen! Zorg dus dat je nu instapt. Na deze week vervallen alle bonussen.

Korting

Alleen deze week krijg je €20 korting op de cursus! Deze is nu te koop voor slechts €49! Na deze week gaat deze terug naar de originele prijs van €69.

Community

Wanneer je jezelf deze week aanmeld krijg je een maand lang GRATIS toegang tot de online community via Whatsapp waar je onbeperkt vragen kunt stellen en kunt delen met en leren van mede-cursisten (twv €50)

Feedback

Wanneer je bij de eerste 10 deelnemers zit ontvang je GRATIS feedback van mij op een video van jou en jouw paard terwijl je een of meerdere oefeningen uit de cursus uitvoert (twv €50)

Dat is dus een totale waarde van €169 en je hoeft maar €69 te betalen!

De inhoud

In deze cursusreeks deel ik alle kennis die ik in meer dan 10 jaar door schade en schande heb opgedaan. Je leert in 3 modules en 11 videolessen alles wat je moet weten om jouw paard correct te kunnen trainen. Een leuk extra’tje is de bonus module over de ruiterbalans.

Module 1 | Het ideaal plaatje

 • Hoe ziet een biomechanisch correct gaand paard eruit en hoe herken je dat?

Module 2 |Basisvoorwaarden

 • Welke basisvoorwaarden zijn er nodig om dit te bereiken?
  • Verticale Balans
  • Activiteit

         Inclusief 2 praktische oefeningen waarmee je direct zelf aan de slag kunt!)

Module 3 | Horizontale balans

 • Als de basis klopt, zoomen we verder in op de gewichtsverdeling tussen de voor- en de achterhand

         Inclusief een praktische oefening waarmee je direct zelf aan de slag kunt!

Bonus | Ruiterbalans

 • Naast de balans van het paard, is ook de ruiterbalans van groot belang om je paard correct te kunnen trainen
 •          Inclusief een praktische oefening waarmee je direct zelf aan de slag kunt!

Ervaringen

Wat mensen zeggen over Blessurevrij trainen

Myrthe Reede
Myrthe Reede
Lees verder
De cursus van Marieke is super leerzaam! Duidelijke filmpjes waarbij precies wordt uitgelegd wat het inhoudt, met tekst en afbeeldingen erbij. Daarbij ook een stukje spier en opbouw van het paard, waardoor je de achtergrond beter begrijpt. Het leuke vond ik dat ze de oefeningen uitlegt maar ook zelf voorrijd. Zo zie je precies wat de juiste uitvoering is.

De oefeningen geven een goed beeld hoe je je paard in een correcte balans kunt rijden en dit samen kunt doen. Het belangrijkste is dat je je paard niet in een houding dwingt door kracht of spanning, maar dat dit juist in samenwerking en harmonie gaat. Wanneer de oefeningen lukken en je paard in balans is geeft dit zo'n voldoening en plezier. Ik kan iedereen het aanraden om op deze manier te rijden!
Susan Duiverman
Susan Duiverman
Lees verder
De cursus is duidelijk in opzet, en heel handig te bekijken via de app op je telefoon. De onderwerpen worden los van elkaar, maar in de juiste volgorde en heel helder uitgelegd, waarbij voorbeelden goed laten zien wat er goed en fout kan gaan. De problemen waar je in de dagelijkse training tegenaan loopt komen, of je nu op een hoog of laag niveau rijdt, vrijwel altijd voort uit de basis.

Dit is een mooi overzicht van basisprincipes die je niet mag overslaan wanneer je op een goede, diervriendelijke manier wilt paardrijden. De aangeboden oefeningen zijn geschikt voor jonge paarden, maar ook een goede 'check' voor de wat meer gevorderde combinaties. Ik ben direct geïnspireerd om hiermee aan de slag te gaan. Een absolute aanrader!