Ik ken Marieke al langer en was op zoek naar een nieuwe trainster die mij kon helpen met mijn paard Olaf. Hij gaf geen gehoor aan mijn hulpen, maar ging in protest door stil te staan. Daardoor kon ik niet alleen rijden, maar alleen met hulp van iemand in de bak. Daarnaast had ik het idee dat hij niet recht was. Omdat Marieke ook bezig is met balans training heb ik haar eerst uitgenodigd om eens mee te kijken.

Marieke’s hulp gaf eigenlijk al heel snel resultaat. Na ongeveer 2 a 3 lessen kon ik alleen rijden. Iets wat in 1 jaar nog niet gelukt was! Hierin zijn we gaan werken met een stappenplan en duidelijkheid voor Olaf. Daarnaast zijn we bezig met hem rechtrichten omdat hij teveel gewicht heeft op zijn rechterschouder (en daardoor zijn gewicht verkeerd verdeeld). Ook dit pakt hij supersnel op wat hele mooie resultaten geeft.

Ik vind de samenwerking met Marieke super fijn. Ze geeft duidelijke uitleg en kijkt naar harmonie tussen paard en ruiter. Je moet het immers samen doen! Ik ben dan ook super blij en trots dat ik haar erbij heb gevraagd en we in zo’n korte tijd al zo’n vooruitgang hebben geboekt. Ik merk zowel met rijden als in de gehele omgang dat Olaf zich beter voelt, en nog belangrijker is dat onze band daardoor wordt versterkt!