Via de lezingen van Mireille den Hoed van Takt Academy ben ik steeds meer geïnteresseerd geraakt in dressuurtraining gericht op de verticale en horizontale balans. Helaas heb ik zelf op dit moment geen paard waar ik dressuur mee kan rijden, dus ik zocht een plek om op een ander paard op deze manier te kunnen leren rijden. En dat kon bij Marieke, op de mooie, lieve en duidelijke Donna! Sinds oktober 2020 rijd ik nu regelmatig lessen op Donna, en daar leer ik heel erg veel van.

De technische en logische aanpak spreekt me enorm aan. Het begint bij het paard verticaal in balans krijgen, dan volgt de aanleuning en dan pas kan de horizontale balans volgen. Marieke legt alles heel duidelijk uit, niet alleen WAT het resultaat moet zijn zoals veel instructeurs doen, maar vooral ook HOE je daar komt. En Donna is een fantastische leermeester, die je duidelijk laat voelen of je het goed doet of niet.

Naast de balans van het paard werken we ook veel aan mijn eigen balans en zit. Marieke heeft ook hier heel veel kennis over, en kan verschillende hulpmiddelen inzetten om je de juiste balans te laten voelen, zoals verlichte zit, een elastische band aan de beugels, zitten op een balletje etc. Ik heb nu eindelijk het gevoel, na een jaar of 35, dat ik van mijn stoelzit aan het afkomen ben… ­čÖé

En tot slot komt Marieke ook bij mij om mij te helpen met mijn jonge paard, met grondwerk en het werken richting zadelmak maken. Ook hierbij leer ik veel van haar heldere en logische aanpak, en zeer ruime ervaring met jonge paarden.

In het algemeen vind ik Marieke’s stijl van lesgeven heel prettig. Rustig, duidelijk en eerlijk, ze laat je enthousiast weten als het goed is, maar ook op een vriendelijke manier als het niet goed is, en hoe het dan beter kan.

Kortom, ik ben superblij dat ik bij Marieke kon gaan lessen, ik hoop dat ik nog veel meer op Donna kan leren, en dat Marieke mij ooit met mijn eigen paard kan gaan lesgeven!